Legfrissebb

"Mindenkiről mindent" "Mindent és mindenkit" Adólopás Anonymus-bohócok Csinovnyikok Eltussolás Figyelemelterelés GAZDAshow Gyerekgyilkos Putyin Kazah-Magyar két jó barát Keleti bukás Keleti nyitás Ki a Gazda? Kiszolgáló személyzet Korrupció Kémbank Lehallgatás Lengyel-magyar Pegasus barátság Megfigyelés Megélhetési bűnözők Mindenkiről mindent Mini-Putyin NSO nem Népsport Nyerészkedők Orosz-magyar két jó barát Pegasus-jelentés Pegasus-kormány Pegasus a világ körül PegasusFalvi Pegasus Juci Pegasus Katika Pegasus kormány Pegasus Pali Pegasus Peti Pegasus Tóni Pegasus Viktor Pegasus áldozatok Propaganda Propaganda-média Putyin Nagyúr Semmi sem szent Sztojka népbiztos Tiltott adatgyűjtés Tóni GAZDA Álellenségek

Maradj kapcsolatban velünk

Van információd a Pegasus-kormány illegális lehallgatásairól? Olvastál egy jó cikket, ami szeretnéd ha Pegazus Info kezeibe kerülne? Ne tétovázz: küldd el tippedet a megsugom@pegazusinfo.hu -ra és mi GARANTÁLJUK, soha nem élünk vissza az információkkal, de mindent nyilvánosságra hozunk, amiről a magyar népnek tudnia kell!

Kövess minket!

Pegazus Info

  /  Aktuális   /  Orbánisztán “közmédiája”: orosz szintű propaganda-sötétség

Orbánisztán “közmédiája”: orosz szintű propaganda-sötétség

A Direkt 36 birtokába került dokumentumcsomagból kiderül, hogy a közmédia egyik kiemelt egysége, a Magyar Távirati Iroda (MTI) a magyarokat izraeli kiberfegyverrel megfigyeltető Pegasus-kormány erőteljes befolyása alatt, politikai érdekek mentén, bizonyos híreket elhallgat, illetve megmásít. 

Ahogyan az a Telex.hu cikkében is olvasható, a dokumentumcsomag alapvetően az MTI belső levelezéseit, illetve a nem közölt híreket tartalmazza. A sajtószabadság, valamint a Közszolgálati Kódex alapelveivel teljes mértékben ellentétesen, vannak egyeztetésköteles és tiltott területek, amelyet csak „elesett”, illetve „elvérzett” témáknak neveznek. A Direkt 36 birtokába jutott dokumentumok alapján, az elmúlt években többek között a keleti vakcinák hatékonyságát megkérdőjelező információk, a külföldi sajtó magyar kormányt kritizáló hírei, Putyin karanténba kerülése, a Paks 2 orosz hitelezésével kapcsolatos információk, illetve a jogállamisággal kapcsolatos viták kerültek igen erős cenzúra alá. Ezen kívül több héten keresztül azt sem lehetett elismerni, hogy Pegasus Viktor kebelbarátja, Donald Trump elveszítette a választásokat. 

A hírek kontrollálásának folyamata olajozottan működik az MTI-n belül. A vezető szerkesztők a kényesnek minősített anyagokat bemutatják például az M1 csatornaigazgatójának, Németh Zsoltnak, vagy Bende Balázs vezető szerkesztőnek, akik kapcsolatban állnak a Tóni gazdával, ki mással. Ők döntenek arról, hogy megjelenhet-e az adott anyag, illetve mi az, aminek kötelezően meg kell jelennie. Pusztán egy, a számtalan visszataszító eset közül, amikor az RSF nevű, sajtószabadsággal foglalkozó szervezet 2021-es rangsorát, melyen Pegasus Viktor nem meglepő módon rosszul szerepelt, a következő kommenttel látta el Ráthy Sándor, ügyeletes vezető szerkesztő: 

„Ne írd meg semmilyen formában, köszi”. 

A sajtószabadság megsértése, az állampolgárok elé tárt információk ilyen mértékű cenzúrája is csak azt bizonyítja, hogy az Orbán által kiépített hazugság-rendszernek pusztulnia kell április 3-án, különben pár év és mi is egy putyini diktatúrában találjuk magunkat.

You don't have permission to register