Legfrissebb

"Mindenkiről mindent" "Mindent és mindenkit" Adólopás Anonymus-bohócok Csinovnyikok Eltussolás Figyelemelterelés GAZDAshow Gyerekgyilkos Putyin Kazah-Magyar két jó barát Keleti bukás Keleti nyitás Ki a Gazda? Kiszolgáló személyzet Korrupció Kémbank Lehallgatás Lengyel-magyar Pegasus barátság Megfigyelés Megélhetési bűnözők Mindenkiről mindent Mini-Putyin NSO nem Népsport Nyerészkedők Orosz-magyar két jó barát Pegasus-jelentés Pegasus-kormány Pegasus a világ körül PegasusFalvi Pegasus Juci Pegasus Katika Pegasus kormány Pegasus Pali Pegasus Peti Pegasus Tóni Pegasus Viktor Pegasus áldozatok Propaganda Propaganda-média Putyin Nagyúr Semmi sem szent Sztojka népbiztos Tiltott adatgyűjtés Tóni GAZDA Álellenségek

Maradj kapcsolatban velünk

Van információd a Pegasus-kormány illegális lehallgatásairól? Olvastál egy jó cikket, ami szeretnéd ha Pegazus Info kezeibe kerülne? Ne tétovázz: küldd el tippedet a megsugom@pegazusinfo.hu -ra és mi GARANTÁLJUK, soha nem élünk vissza az információkkal, de mindent nyilvánosságra hozunk, amiről a magyar népnek tudnia kell!

Kövess minket!

Pegazus Info

  /  Aktuális   /  Orosz fakenews mesterfokon – avagy a mini-Putyinnak még van miért bejárni a diktátor-iskolába

Orosz fakenews mesterfokon – avagy a mini-Putyinnak még van miért bejárni a diktátor-iskolába

Az orosz-ukrán háború kapcsán is bebizonyosodott, hogy mennyire olajozottan működik az orosz dezinformációs gépezet, melynek magyar mását a potrohos mini-Putyin aktívan igyekszik létrehozni. Az álhírgyártás jelenségét a New York Times dokumentumfilmje mutatja be, volt KGB ügynökök segítségével. 

Ahogyan az a 24.hu cikkében is olvasható, az álhír pontos definíciója Lawrence Martin-Bittman, egykori titkosszolgálati tiszt szerint a következő:

„szándékosan eltorzított információ, amelyet titokban szivárogtatnak be a kommunikációs folyamatba a megtévesztés és a manipuláció érdekében”.

A dokumentumfilmből az is kiderül, hogy a KGB már jóval azelőtt aktívan folytatott dezinformációs hadviselést, hogy az egy globálisan ismert jelenséggé vált volna, például az 1980-as években elterjesztették, hogy a HIV valójában az USA által kifejlesztett biológiai fegyver. Jurij Alekszandrovics Bezmenov, egykori KGB ügynök beszámolója alapján az is kiderült, hogy a dezinformációs hadműveletekért felelős osztály a KGB vezetése alá tartozott, ezen kívül pedig minden KGB ügynöknek minimum a munkaidejének negyedét ilyen hírek kiötlésével kellett töltenie. Ezek alapján nem csoda, hogy Putyin, aki éveket töltött a KGB-nél kiválóan ismeri, és hasznosítja ezeket a technikákat. 

Putyin hatalomra kerülése után megszületett az állami pénzből finanszírozott, angol nyelvű tévécsatorna, a Russia Today, ami alapvetően hiteles információkat vegyít álhírekkel, melynek segítségével hihetőbbé, és nehezebben felismerhetővé válik a dezinformáció. 2013-ban az oroszok megalapították az Internet Kutatási Ügynökséget, melynek segítségével az online térben is, főleg Facebookon egyre több embert érhetnek el álhírekkel. 

Erőteljes párhuzam látható a magyar Pegasus-kormány álhírgyártó propagandagépezete, illetve az orosz dezinformációs tevékenységek között, ami nem is csoda, hiszen Orbán, a tömeggyilkos Putyin nagyúrának szorgos kis diákja, aki mindenben igyekszik követni a mesterét. Április 3-án lekapcsolhatjuk az országot a KGB köldökzsinórjáról, de ehhez mindannyiunknak el kell menni szavazni!

You don't have permission to register